10.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Et nytt 737 MAX fly for TUI hos Boeing i Seattle, mai 2019. Foto: Hans O. Nyborg

Boeing stanser 737 MAX produksjonen i januar – Har 400 uleverte fly lagret

Flyprodusenten Boeing har offisielt gjennom en pressemelding bekreftet at produksjonen av 737 MAX-flyene blir stanset i januar. Dette som følger av at flyene fortsatt ikke er sertifisert på nytt, og at det nå ikke er mer plass til å lagre nye fly som blir produsert på Renton ved Seattle.

Boeing velger nå å sette fokus på alle de flyene som er produsert, og som står lagret på Renton. Dette er fly som fortsatt har arbeide gjenstående før de kan leveres til kunden.

Totalt har Boeing rundt 400 fly stående lagret i påvente av å bli overlevert til kundene. Produksjonen av nye fly i fabrikkene på Renton stanser opp i starten av januar.

Boeing understreker at det fortsatt ikke vil bli snakk om permitteringer av ansatte som jobber i produksjonen. Nå vil de som til daglig står for produksjonen av flyene få andre oppgaver rundt det å klargjøre flyene for leveranse når disse er sertifisert og godkjent på nytt.

Andre nyheter

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer