Boeing trekker tilbake åtte 787 Dreamlinere fra markedet etter produksjonsfeil

Foto: Hans Olav Nyborg

Den amerikanske flyprodusenten Boeing skal ha trukket tilbake åtte Boeing 787 Dreamlinere fra markedet. Det er snakk om åtte Dreamlinere som er bygget i løpet av det siste året, og overlevert til tre flyselskap.

United Airlines, Air Canada og Singapore Airlines er alle tre selskap som har fått flyforbud for tilsammen åtte Boeing 787, av Boeing. Årsaken til at flyene nå er satt på bakken er det produsenten kaller produksjonsfeil.

i forbindelse med at halepartiet er montert sammen med resten av flykroppen, skal dette arbeidet ha blitt utført med et resultat at sammenkoblingen mellom halepartiet og resten av flykroppen er for svak til å kunne motstå stresset det påføres ved avgang og landinger.

Air Canada Boeing 787 – Foto: Hans O. Nyborg

I følge nettstedet The Air Current, skal Boeing ha bekreftet at det er snakk om to forskjellige feil i forbindelse med sammenkoblingen av de to flykroppdelene.

Boeings fly kommer som regel i flere deler, og flykroppene blir montert sammen for å utgjøre hele lengden av flyet.

Til nettstedet sier Boeing at “Vi har oppdaget at det er åtte fly som er overlevert til kunder, hvor det er et problem med sammenkoblingen av flydelene. Vi må derfor nå gjennomgå disse flyene på nytt, og om nødvendig reparasjoner før flyene kan benyttes i trafikk igjen.”

I følge TAC skal feilen ha blitt oppdaget i seksjon 47/48 hvor den fremre og bakre flykroppen møtes og monteres sammen. Dette er den første gang Boeing trekker tilbake fly som allerede er overlevert til kundene.

Det er i overgangen mellom fremre del av flykroppen, og denne bakre delen at det er oppdaget feil i monteringen og hvor solid sammenkoblingen er. FOTO: Hans Olav Nyborg

De åtte flyene som nå er trukket tilbake skal ikke ha blitt montert sammen på rett måte, og dette kan medføre at stress som flyet blir utsatt for under avganger og landing gjør at de to delene kan bli separert.

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA opplyser overfor TAC at de er klar over denne saken og følger opp Boeing og kundene som er rammet av feilen.

Ett av flyene som er satt på bakken er et nylig levert Boeing 787-10 som Singapore Airlines har mottatt. Flyselskapet sier i en kommentar til nettstedet at de er klar over problemet og at en av deres 787-10 er satt på bakken.

United Airlines er en av kundene som er rammet av at Boeing har trukket tilbake Dreamlinere fra markedet. FOTO: Hans Olav Nyborg.

ANNONSE
Forrige artikkelNorwegian har hatt 71 prosent færre passasjerer og 140 fly på bakken
Neste artikkelFløy en flytur for selskapet, så ble flyet parkert og glemt