12.9 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no
Boeing

Boeing utsetter 777-8, spår usikkerhet rundt 797

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har nå bekreftet at den minste varianten av den nye 777X, Boeing 777-8, blir utsatt på ubestemt tid. Utviklingen med en rekke tekniske utfordringer rundt 777-9 gjør at produsenten velger å legge den mindre varianten på hylla inntil videre.

Boeing har kun 45 bestillinger av 777-8, for produsenten er det derfor liten risiko å velge å utsette videre utvikling og produksjon av denne versjonen melder ATW.

Det er selskapene Emirates og Qatar som er de største kundene på 777-8, kunder som raskt kan tilbys andre flytyper i bytte for den som muligens aldri blir noe av. De fleste av de 325 bestillingene på 777X er for den større varianten 777-9.

I utgangspunktet skulle produsenten ha gjennomført den første flyvningen med flytypen i månedskiftet mars april i år, men ettersom det ble tekniske problemer med den nye motortypen til 777X-serien, er første flyvning utsatt til neste år.

Boeing 777-8 skulle kunne ta 365 passasjerer, mot Boeing 777-9 som tar opptil 414 seter. Samtidig melder flere amerikanske medier at produsenten er usikker på utviklingen av den nye 797. Utfordringene med MAX-flyene, Boeing 777-9, 787 gjør sitt til at kreftene settes inn på å løse disse flokene før nye versjoner og flytyper kan utvikles ferdig heter det.

Andre nyheter

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Airbus lanserer planer for nullutslipps-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer