12.4 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Boeing utsetter første flyvning for nye 777X til 2020 – Tekniske problemer med motortypen

Året 2019 bli trolig ikke av de beste årene for den amerikanske produsenten Boeing, når historiebøkene i selskapet skal oppdateres. Ikke bare har flyprodusenten store utfordringer med Boeing 737 MAX-flyene, men også med flere av selskapets andre fly er det mye å ta tak i.

Nå melder selskapet at den planlagte første flyvningen med den nye generasjonen av Boeings 777, 777X, er utsatt og vil ikke skje i inneværende år. Det er store tekniske problemer med den splitter nye motortypen GE9X som gjør at både motorprodusenten General Electric og Boeing må gå flere runder med tester før en flyvning kan skje.

Dermed er det duket for forsinkelse i produksjonen og muligens også for leveransene av den nye 777X. Etter planen skulle det aller første flyet som skal testes ut å fly i løpet av april, mai i år, dette ble så utsatt til juni. Nå er det klart at det ikke blir noe av dette heller.

Foto: Boeing

I Boeings egen presentasjon av resultatet for regnskapet i andre kvartal kom det frem at første flyvning skjer i første kvartal 2020. Hvilke konsekvenser det får for produsenten at første flyvning skyves på med nesten ett år er i følge Boeing for tidlig å se nå.

Fortsatt håper produsenten å kunne levere første fly i fjerde kvartal av 2020, men tatt i betraktning at de fleste flytyper som skal sertifiseres bruker rundt 12 måneder på dette, er det mye som tyder på at første leveransen skjer først i 2021.

Emirates har 150 Boeing 777X i bestilling, mens Lufthansa, British Airways, Cathay Pacific og Singapore Airlines er andre aktører på bestillingslisten.

Boeing har ikke lykkes å sikre seg salg av flere 777X de siste månedene.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer