-2.6 C
Oslo
08/03/21
Hangar.no
Foto: Boeing

Boeing utsetter leveransen av første 777-X til 2023

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har på nytt utsatt leveransen av den første 777-X. Etter planen skulle første flyet av den ny 777-generasjonen bli levert i 2020, deretter ble dette forsinket til 2021, og nå sist høsten 2020 ble det satt ny dato i 2022.

I dag kunngjør flyprodusenten at første flyet ikke vil bli levert før sent i 2023, nærmere 2024. Flyprodusenten skriver i en pressemelding at det blant annet er satt nye krav til hvordan en flytype godkjennes på verdensbasis, som følger av alle problemene med 737 MAX, og dette vil forsinke introduksjonen av flytypen i markedet.

I tillegg taler den verdensomspennende pandemien av Covid-19 ikke til fordel for flytprodusenten, som er i full gang med å testfly 777-X.

Flyselskapet Emirates var først ut til å få flyet levert, men har selv valgt å utsette første flyleveranse til 2023. Mye tyder på at også det tyske flyselskapet Lufthansa har gjort det samme.

Dermed vil Lufthansa og Emirates få levert den nye flytypen nær ti år etter at de først la inn bestilling for denne.

Andre saker

Selger fem fly av ny flytype til China Eastern

Redaksjonen

United Airlines øker bestillingen for 737 MAX

Redaksjonen

Første nye 737 MAX levert til Europa på to år

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer