1.3 C
Oslo
22/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Boeing varsler mulig kutt i produksjonen av 737 MAX

Flyprodusenten Boeing varsler mulig kutt i produksjonen av 737 MAX-flytypen. I et brev til aksjonærene i selskapet meldes det at produsenten nå vurderer om det må iverksettes kutt i produksjonen av fly, ettersom det fortsatt ikke er noen utsikter til at flytypen kommer tilbake i trafikk på denne siden av nyttår.

I følge Reuters skriver Boeing i brevet at kutt i produksjonen eller forsinkelser i leveranse av nye fly vil kunne bli en realitet ettersom myndigheter verden over kommer til å bruke tid på å godkjenne flytypen på nytt.

Ledelsen i Boeing håper nå at FAA skal godkjenne 737 MAX for bruk i kommersiell flyvning i løpet av neste uke. Samtidig regner produsenten med at FAA først godkjenner opplæringen og hvilke krav som settes til piloter som skal operere flytypen i januar 2020.

Boeing melder at de har store utfordringer med hensyn til hvor de skal parkere nye fly som blir produsert, men at dette ikke skal få noen konsekvens for selve produksjonen for øyeblikket.

Andre nyheter

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Canada godkjenner 737 MAX for å fly igjen

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer