Den amerikanske flyprodusenten Boeing vedgår nå at ting tar tid, og at flytypen Boeing 737 MAX er estimert til å fly igjen først mot midten av 2020.

I en pressemelding tirsdag skriver produsenten at kunder og leverandører nå blir informert om at Boeing forventer et estimat på at flyet blir godkjent først i løpet av de neste tre til seks månedene. Boeing skriver selv, mid-2020, altså midtveis i 2020.

We are informing our customers and suppliers that we are currently estimating that the ungrounding of the 737 MAX will begin during mid-2020

BOEING

Boeing skriver også at det er FAA og luftfartsmyndigheter verden over som skal godkjenne flytypen på nytt, men at dette vil ta lengre tid enn først antatt. Produsenten skriver også at de forstår at kundene som er flyselskap verden over har en tøff tid så lenge flyene står på bakken.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleKansellerer en lang rekke avganger – Går mot kollaps
Next articleTorsdag flyr Boeing 777X for første gang