Hangar.no
Boeing 737 MAX 8 - Foto: Hans O. Nyborg

Boeing vedgår i pressemelding: 737 MAX først godkjent og i luften i midten av 2020

Den amerikanske flyprodusenten Boeing vedgår nå at ting tar tid, og at flytypen Boeing 737 MAX er estimert til å fly igjen først mot midten av 2020.

I en pressemelding tirsdag skriver produsenten at kunder og leverandører nå blir informert om at Boeing forventer et estimat på at flyet blir godkjent først i løpet av de neste tre til seks månedene. Boeing skriver selv, mid-2020, altså midtveis i 2020.

We are informing our customers and suppliers that we are currently estimating that the ungrounding of the 737 MAX will begin during mid-2020 BOEING

Boeing skriver også at det er FAA og luftfartsmyndigheter verden over som skal godkjenne flytypen på nytt, men at dette vil ta lengre tid enn først antatt. Produsenten skriver også at de forstår at kundene som er flyselskap verden over har en tøff tid så lenge flyene står på bakken.

Andre nyheter

Åpnet helt ny type parkering på Røros Lufthavn

Steffen Sundt

Flyselskap kansellerer bestilling av Airbus A321neo

Hans Olav Nyborg

Airbus stanser produksjonen av fly i Kina

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer