Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Boeing: -Vi mistet bestillinger for 60 MAX-fly i juni

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har nå offisielt gått ut med sine egne tall på kanselleringer av MAX-flyene. En lang rekke medieoppslag har meldt om at det er kansellert alt fra 300 til 400 MAX-fly så langt i 2020.

Boeing skriver selv i en pressemelding at produsenten opplevde å miste bestillinger for tilsammen 60 fly i løpet av juni måned i år. Totalt sier produsenten at den har fått kanselleringer på 323 Boeing 737 MAX-fly siden 1. januar i år, melder NBC.

Det er i følge produsenten utfordringene med at flytypen står på bakken, i sterk kombinasjon med koronaviruset som har satt ordrebøkene langt tilbake.

Produsenten har siden 2014 produsert i overkant av 400 MAX-fly i Seattle i USA. Det totale antallet MAX-fly Boeing har solgt siden flyet ble lansert i 2011 er på 4,636 i mars 2019, da MAX-flyene ble satt på bakken. Nå er tallet sunket til i underkant av 4000 fly totalt, noe som betyr at produsenten siden MAX-flyene fikk flyforbud har mistet nær 600 bestillinger på flytypen.

Utfordringen for Boeing kom i mars 2020, ikke bare på grunn av koronaviruset, men at de fleste kunder som har fly i bestilling, også har hatt en klausul i sine bestillinger at dersom flytypen skulle bli satt på bakken eller ikke kunne leveres innen 12 måneder oppheves alle forpliktelser i henhold til kjøp av flyene. Det er det flere kunder som har benyttet seg av.

Boeing kan også miste en bestilling på nær 100 fly, dersom flyselskapet Norwegian får gjennomslag for sin kansellering av 97 fly, noe selskapet forsøker med en søksmål å få til.

Andre nyheter

EASA godkjenner MAX-flyene men ber om en tredje sensor på flyet innen 2022

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Gresk flyselskap bestiller Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer