Hangar.no
Illustrasjon: Boeing/Twitter/Google
Flyindustri

Boeing vil lansere «797» under flydagene på Farnborough i juli

Flyprodusenten Boeing skal lansere sine planer for den nye «797» under flydagene på Farnborough i Storbritannia i juli. Fortsatt er produsenten svært sparsom med informasjon rundt flyet.

Det var under Paris Air Show i 2017 at den amerikanske produsenten viste frem noen skisser for det som på folkemunne er blitt til «797». Hos Boeing har flyet enda ikke fått noen navn eller serienummer som er offentlig.

Boeing har vært klare på at de arbeider med planer om et fly som skal fylle tomrommet med flymodeller mellom den største 737 MAX-modellen , og den minste Boeing 787 Dreamliner-modellen.

Det nye flyet som først vil kunne fly langt ut i 2020-årene, vil trolig bli møtt med stor entusiasme hos flyselskaper verden over. Flytypen vil kunne fungere perfekt for strekninger som New York til Los Angeles eller mellom mindre europeiske byer og destinasjoner i USA.

Med sine mellom 220 og 270 passasjerer skal flyet trolig bli den første varianten i mellomklassen hvor setekonfigurasjonen blir 2-2-2, med to midtganger. Dette for gi mer luft mellom setene, men ikke at det går ut over kapasiteten og antall plasser i kabinen.

Boeing har valgt å ikke svare på spørsmål om det nye flyet, senest under Singapore Air Show, og Dubai Air Show. Men at flytypen blir lansert i juli i år skal være bekreftet av produsenten overfor en rekke medier som CNN og The West. 

I følge sistnevnte nettavis er den kjente ingeniøren Terry Beezhold i Boeing nå flyttet over fra 787-programmet til det nye flyets program. Beezhold var ledene ingeniør da Boeing startet opp med 787, og den nye Boeing 777X.

Selve konseptet bak «797» er derimot ikke ny. Flytypen i denne klassen har vært lansert av både Airbus, McDonnell Douglas og Boeing på 1970- og 1980-tallet. Ingen av datidens flymodeller ble den gang omfavnet av flyselskapene og heller ikke produsert.

Boeing kunne i juni i fjor si at det nye flyet trolig vil kutte drivstoffutgiftene med mellom 25-30 prosent i forhold til det Boeings 787 bruker i dag. Det nye flyet skal kunne brukes opp til 9300 kilometer i distanse som maks flylengde.

Farnborough avholdes 16. til 22. juli i år.

Fra Boeings presentasjon under Paris Air Show i 2017. Boeings nye konsept «797» sees helt til høyre på illustrasjonen. Boeing
Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Ethiopian Airlines dropper planene om å bestille Airbus A220

Første Airbus A380 er nå hugget opp – Fremtiden for flytypen ser dyster ut

Juli 2018: Airbus fikk kun 8 endelige salg av fly