Fredag sendte flyprodusenten Boeing opp sin første romkapsel CST-100 Starliner i verdensrommet. Romkapselen som er utviklet for å kunne transportere mannskap fra jorden til den internasjonale romstasjonen ISS, ble denne første gangen sendt opp ubemannet.

For Boeing sto det mye på spill i kappløpet om å få oppdraget hos NASA, for fremtidig transport av mannskap ut i verdensrommet. Men denne første testen gikk alt fra vellykket. Romkapselen som har et styringssystem for å nå romstasjonen ISS, bommet på denne og produsenten måtte avbryte forsøket.

Hva som gikk galt er Boeing usikre på men lørdag skal det avholdes en pressekonferanse sammen med NASA for å forsøke å forklare hendelsen.

Nå er romkapselen i bane rundt jorden og er ventet å lande innen de neste 24 timene.

Flere forskere er bekymret for om Boeing har kunnskap nok og vil kunne klare å håndtere en fast transport av mannskap til romstasjonen fra neste år av. Neste forsøk med utskytning til verdensrommet er satt opp med astronauter ombord.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleSandefjord Torp får fritak for innflyvningsavgift
Next articleLufthansa flyr for første gang til Paris Orly