12.4 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

Boeings romkapsel bommet på den internasjonale romstasjonen ISS

Fredag sendte flyprodusenten Boeing opp sin første romkapsel CST-100 Starliner i verdensrommet. Romkapselen som er utviklet for å kunne transportere mannskap fra jorden til den internasjonale romstasjonen ISS, ble denne første gangen sendt opp ubemannet.

For Boeing sto det mye på spill i kappløpet om å få oppdraget hos NASA, for fremtidig transport av mannskap ut i verdensrommet. Men denne første testen gikk alt fra vellykket. Romkapselen som har et styringssystem for å nå romstasjonen ISS, bommet på denne og produsenten måtte avbryte forsøket.

Hva som gikk galt er Boeing usikre på men lørdag skal det avholdes en pressekonferanse sammen med NASA for å forsøke å forklare hendelsen.

Nå er romkapselen i bane rundt jorden og er ventet å lande innen de neste 24 timene.

Flere forskere er bekymret for om Boeing har kunnskap nok og vil kunne klare å håndtere en fast transport av mannskap til romstasjonen fra neste år av. Neste forsøk med utskytning til verdensrommet er satt opp med astronauter ombord.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer