Foto: BRA

Magasinet Fortune lanserte denne uken sin Change the world- liste , som anerkjenner kommersielle selskaper som gjennom sin kjernevirksomhet bidrar til en bærekraftig fremtid. Listens kriterier er basert på tre områder; målbar sosial påvirkning, forretningsresultater og en rekke innovasjoner.

På listen denne gangen dukker ett svensk flyselskap opp. Selskapet BRA, Braathens Regional er inne blant de topp 20 selskapene.

-Vi er utrolig glade og stolte over at vi er på Fortunes Change the world-liste. At vi som flyselskap havnet på 17. plass er et bevis på at vårt daglige arbeid, der alle er med og bidrar, utgjør en forskjell på globalt nivå, sier klimasjef Maria Fiskerud i BRA.

I løpet av 2022 har BRA blant annet gjennomført prosjektet 100 % SAF (sustainable aviation fuel) som vil føre til at kommersiell luftfart får fly på 100 % biodrivstoff i stedet for dagens tillatte blanding på 50 %. 

-I juni i år gjennomførte vi, sammen med våre prosjektpartnere ATR og Neste, verdens første flyvning med 100 % biodrivstoff i begge tankene. Dette har vakt internasjonal oppmerksomhet og er en drivende faktor til at Fortune valgte å inkludere oss på listen, sier Fiskerud.

I 2022 har BRA også lansert et nytt billettsystem for å gjøre det enklere å velge de mer bærekraftige alternativene. Allerede i dag jobber BRA med mange prosjekter for å drive fremtidens bærekraftige løsninger som elektrisk og hydrogen luftfart, som vil føre til nye innovative forretnings- og teknologiløsninger. 

ANNONSE
Forrige artikkelNå skal samtlige Boeing 747-400F ut av flåten
Neste artikkelVille lansere Boeing 767 med fire motorer og T-hale