BRA leier inn Embraer-fly for å erstatte Avro-jetene

Foto: BRA

BRA, eller Braathens Regional Airlines, kunngjorde i vår at de skal fase ut sine firemotors Avro RJ jetmaskiner til fordel for sine mer drivstoffgjerrige ATR-72. For en drøy uke siden avslørte det svenske flyselskapet i en pressemelding at de likevel ikke kom til å benytte bare propellfly i rutenettet fra våren 2020.

BRA har besluttet å leie inn nyere Embraer 190 fra tyske German Airways, operert av WDL Aviation. German Airways er et fersk selskap som oppsto som resultat av at to andre selskaper slo seg sammen. Les mer om German Airways her. Selskapet har i dag tre Embraer 190-fly i flåten, samt to i bestilling, som alle er rundt 12 år gamle.

Det kommer ikke frem av pressemeldingen hvor mange fly BRA vil leie inn, annet enn at de skal ha plass til 100 passasjerer og leveres fra mars neste år. Flyene skal betjene rutene selskapet har mellom Stockholm og Gøteborg samt Stockholm og Malmø.

BRA har allerede startet utfasingen av de 20-25 år gamle Avro-maskinene i flåten, og de er ventet å være utfaset i løpet av 2020.

ANNONSE
Forrige artikkelLufthansa trues med bøter av FAA for manglende godkjennelser og feil flytype
Neste artikkelSlutt for Thomas Cook tekniske base i Manchester