Hangar.no
Foto: Twitter

Brann i Airbus A321 hos British Airways var oljelekkasje

Da et Airbus A321 fra British Airways fikk kabinen full av røyk og måtte nødlande i Valencia 5. august, ble det kommunisert fra Spania at årsaken var en brann ombord. Nå har den spanske havarikommisjonen kommet med en foreløpig rapport som sier noe ganske annet.

Det var den ene av flyets to IAE V2500 motorer som fikk oljelekkasje hvor all oljen rant ut og dermed utløste en røykutvikling som trakk inn i kabinen på flyet. Ingen av de 175 passasjerene eller mannskapet på åtte ombord kom til skade under nødlandingen og den etterfulgte evakueringen.

Airbus-flyet skal ha fått små skader i forbindelse med landingen heter det i rapporten.

Andre nyheter

NTSB: Minst tre flyhavari i USA daglig – Skuffende tall

Hans Olav Nyborg

Slik så dekket ut etter landingen – Flyskroget fikk skader av dekkrestene

Hans Olav Nyborg

FAA kritiske til at Southwest Airlines flyr 49 Boeing 737 som mangler dokumentasjon

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer