Foto: Number 10 Downing Street / Flickr

Britiske flyselskap og reiseselskap har bønnfalt den britiske regjeringen om å heve reiserådene for utenlandsreiser slik at de kan gjenoppta både salg og arrangere reiser igjen.

Men bønnen ble ikke hørt, under en pressekonferanse mandag hadde statsminister Boris Johnson følgende råd til britene; – Ikke planlegg utenlandsreiser i sommer!.

Selv om Storbritannia er kommet svært langt i arbeidet med å vaksinere befolkningen kunne Johnson gi en klar beskjed om at for at utenlandsreiser skal bli fritt frem, må også andre land i Europa ha en lav smittesituasjon, og faren for å kunne få importsmitte til landet igjen være nærmest eliminert.

I følge Bloomberg vil Storbritannia innføre trafikklys-systemet for lande som er åpne for å kunne reise til, og land det ikke vil være mulig å reise til. Grønt lys til lande med lite smitte og som er åpne for å kunne reise til, rødt for land det ikke vil være mulig å reise til.

Det vil fortsatt bli slik at alle må ta en Covid-19 test før avreise, og etter hjemkomsten, noe britene ser for seg vil bli slik i lang tid fremover. I tillegg blir det opprettholdt karantene for innreisende som kommer fra røde land eller land som er oransje.

For flyselskapene i landet var det ikke en god dag mandag da det fortsatt vil være i det blå når det åpnes for å kunne reise internasjonalt på ferie igjen.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Nå er spesialflyet blitt enda bedre på det det brukes til
Neste artikkelJAL setter 13 Boeing 777 med Pratt & Whitney-motorer på bakken for godt