-8.3 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no
Foto: British Airways

British Airways: 36.000 ansatte permittert

Det britiske flyselskapet British Airways har permittert 36.000 ansatte. 80 prosent av de kabinansatte, bakkemannskapet og ansatte i administrasjonen er permittert 100 prosent.

Store deler av flyselskapets flyflåte på litt over 330 fly er nå satt på bakke som følger av koronakrisen.

I følge Reuters skal selskapets piloter og ledelsen blitt enige om en avtale der pilotene kutter sine lønninger med 50 prosent de neste to månedene.

Administrerende direktør i British Airways, Alex Cruz, har i et internt notat til alle 45.000 ansatte skrevet at den krisen selskapet står overfor nå, og hele luftfartsbransjen, er langt mer alvorlig enn etter 11. september 2001, sarsviruset og ulykken selskapet hadde i 2008.

Moderselskapet til British Airways, IAG, sier de ikke har bedt noen myndigheter om økonomisk hjelp, ettersom selskapet har en sterk økonomi.

Andre nyheter

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Thai Airways har kapital til drift i fire måneder til

Redaksjonen

Nok et flyselskap forberede siste flyvning med Boeing 747 i passasjerutgave

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer