-7 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
BBC Panorama

British Airways endrer praksis rundt drivstoffhamstring etter BBC-program

Flyselskap over hele verden driver med samme praksis som British Airways, hamstring av drivstoff for å spare penger. Det betyr at flyselskapene fyller opp ekstra med drivstoff på avreisedestinasjonen som er selskapets base, der det ofte er billigere på grunn av avtaler med oljeselskapene.

Dermed slipper selskapene å fylle mer drivstoff på destinasjoner hvor avtalene er dårligere og prisene høyere. Men TV-programmet Panorama på BBC har avdekket at flyselskapene sørger for å forurense med et CO2 utslipp tilsvarende det som ville vært fra en mindre by med 100.000 innbyggere per år.

Avtrykket som ikke er heldig i disse klimatider, kommer av at flyselskapenes flyr med tyngre fly fordi det er ekstra mye drivstoff i tankene. BBC Panorama har avdekket at British Airways genererte ytterligere 18.000 tonn karbondioksid i fjor gjennom drivstoffhamstring.

Kostnadsbesparelser som blir gjort på en enkelt flytur kan være så små som drøyt 10 pund. Nå har British Airways valgt å se nærmere på praksisen som har foregått i flere år, og sier til BBC at de etter programmet som ble sendt denne uken er vurder, skal det nå tas en avgjørelse på om flyene til selskapet skal fly med denne mengden ekstra drivstoff eller ikke.

Andre nyheter

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer