British Airways-fly landet på Arlanda til tross for flyforbud

Foto: Hans O. Nyborg

Et fly fra det britiske flyselskapet British Airways landet på Stockholm Arlanda lørdag formiddag. Dette til tross for at Sverige har innført total forbud mot flytrafikk mellom Sverige og Storbritannia.

I følge den svenske avisen Aftonbladet skal det ha vært 29 svensker og fire finske statsborgere ombord. Alle fikk reise enten hjem eller videre med andre fly uten å teste seg for Covid-19 og den nye muterte varianten av viruset.

De fleste land i Europa har innført forbud mot flytrafikk fra Storbritannia, men dette brøt British Airways mot da de landet ved Stockholm.

I følge avisen er Transportstyrelsen i Sverige klinkende klare på at det ikke er tillatt med persontrafikk fra Storbritannia til Sverige nå, det skal ikke forekomme og en landing er i strid med gjeldene regelverk.

Sverige har allerede oppdaget det muterte viruset i landet etter at en person fra Storbritannia kom seg inn i landet før jul, og hadde med seg smitten. At et fly fra det britiske selskapet landet lørdag kan i følge avisen skyldes en misforståelse rundt reglene som sier at svenske statsborgere har rett på å få reise hjem til Sverige. Regelen er at dette skal skje via andre land, ikke med direkte fly, noe som har ført til misforståelser.

ANNONSE
Forrige artikkelMontenegro Airlines konkurs – Stanset alle flyvninger
Neste artikkelWizz Air varsler søksmål mot norske kommuner og fylker