Hangar.no
Første A380 som ble levert til et flyselskap - Foto: Airbus
Internasjonalt

British Airways lukter på kjøp av Singapore Airlines A380

Mens det aller første Airbus A380-flyet ble fløyet til Frankrike fra Singapore i går for lagring, kan det kanskje finnes et lite håp for de fire flyene som Singapore Airlines skal fase ut.

Selskapet Dr Peters i Tyskland som har tatt på seg oppgaven med å forsøke å få leid ut de fire flyene eller selge dem, er i samtaler med British Airways som aktuell kunde.

I følge nettstedet FlighGlobal er det da snakk om salg av fire fly til det britiske selskapet. Til FlightGlobal sier en av bakmennen i Dr. Peters at de er i samtaler med British Airways, i tillegg til et asiatisk lavkostselskap, og tre av de største fraktselskapene som har vist interesse i å bygge om flyene til fraktfly.

Men i følge nettstedet lover samtalene i London for at det kan bli fire brukte Airbus A380 på British Airways i løpet av kommende år.

Ikke til Hi-Fly

Dr. Peters sier de har fått med seg at det går rykter om at en av Singapore Airlines Airbus A380 skal til det portugisiske selskapet Hi-Fly, det medfører ikke riktighet.

Ingen av de fire flyene som nå fases ut skal til Portugal. Til tross for en lang rekke medieomtaler rundt at Hi-Fly vil anskaffe seg A380 sier Dr. Peters at det er i hvertfall ikke snakk om ett av disse flyene.

Et alternativ nå er at BA kjøper to av flyene og at to av de blir til fraktfly, men helst skulle de ha en kjøpsavtale med alle fire flyene i en pakke.

Dersom det ikke skulle lykkes å selge flyene vil eierselskapet vurdere å stykke opp flyene og selge de som reservedeler.  I dag eier Dr. Peters hele ni Airbus A380 som er leid ut til flyselskap.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Legger ned rutetrafikken etter få måneder

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn

Emirates og Etihad i samtaler om å bli ett selskap – Blir verdens største