-8.9 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
2019: Foto: British Airways

British Airways skal bevare «BOAC»-747

British Airways har bestemt seg for å ta vare på Boeing 747, G-BYGC, som de siste årene av aktiv tjeneste fikk fly rundt med dekoren til «BOAC».

Jumboen skal bevares på Dunsfold Aerodrome i Surrey, der den skal stilles ut for publikum. Dette blir dermed den andre av selskapets spesialmalte Boeing 747 som blir bevart for ettertiden.

G-BYGC har hatt BOAC-fargene på seg slik de ble benyttet av selskapet mellom 1963 og 1974.

Sean Doyle, administrerende direktør i British Airways, sier at det blir et savn når alle flyene nå er borte.

-Selv om vi vil savne å se dem prise himmelen vår, er vi glade for å ha funnet permanente hjem for de gjenværende hundreårs-747-flyene våre. Vi tror de har stor historisk betydning, ikke bare for British Airways, men for hele luftfartsindustrien, og vi er glade for at de vil bli bevart for fremtidige generasjoner på steder i Storbritannia.

Boeing 747 med Negus-fargene, registrering G-CIVB, var en av de to siste 747-ene som forlot London Heathrow i oktober, og fått et permanent hjem på Cotswold Airport i Gloucestershire.

Andre nyheter

Kan bli tvunget til å innstille alle langdistanseflyvninger fra fredag av

Redaksjonen

EU krever at Alitalia-navnet blir dumpet

Redaksjonen

IAG får kjøpe Air Europa på «billigsalg» – Har fått prisen redusert til halvparten

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer