Foto: Hans O. Nyborg

Det britiske flyselskapet British Airways har valgt å stanse alle sine flyvninger til og fra Gatwick. Selskapet har Gatwick som sin andre store base i Storbritannia, etter London Heathrow.

I følge en talsmann for flyselskapet er selskapet i kontakt med alle passasjerer som nå blir berørt av at flyvningene stanser opp. De ansatte som har sin jobb for selskapet på Gatwick fikk en e-post mandag kveld om at de fleste blir permittert.

Det er kun mannskap som skal opprettholde og vedlikeholde enkelte av selskapets fasiliteter på flyplassen som får fortsette å jobbe, og som skal være forberedt på å starte opp igjen etter at koronaviruset er under kontroll og på vei ned igjen.

I følge The Independent har Gatwick allerede måtte stenge den nordre terminalen som følger av at flyselskapene som trafikkerer flyplassen innstiller sine operasjoner, og passasjerene uteblir.

British Airways sier at selskapet fortsatt vil operere ruter fra London Heathrow til Reykjavik, Frankfurt, Manchester, Lisboa, Stuttgart, Gibraltar og Budapest inntil videre.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleHentet hjem nordiske statsborgere fra Filippinene
Next articleESA: Godkjenner norsk garantiordning til SAS og Norwegian