Det britiske flyselskapet British Airways er ute i markedet for å hente inn fly på wet-lease. Etter flere runder med kaos på britiske flyplasser siden påske, forsøker nå selskapet å øke kapasiteten noe.

Det er mangel på piloter, stor etterspørsel og en usikker situasjon som følger av krigen i Ukraina som har truffet bransjen hardt. Nå har selskapet leid inn fire Airbus A321-200 fra det finske flyselskapet Finnair, dette på wet-lease basis, og nå følger selskapet etter med en avtale om innleie av to Boeing 757.

Det er de to Boeing 757-200 som disponeres av ACMI-selskapet Titan Airways i Storbritannia som skal fly for British Airways denne sommeren.

G-POWH og G-ZAPX er to Boeing 757 med over 20 år på vingene. Begge flyene kan ta 202 passasjerer og skal kunne tilby British Airways businessklasse på flyvningene.

British Airways har måtte kansellere 1400 flyvninger gjennom hele april, og har måtte redusere kraftig i sitt sommerprogram. Nå skal både Finnair og British Airways fly for selskapet på europeiske ruter gjennom sommersesongen. Samtidig leter det britiske selskapet etter mer kapasitet i Europa for å forsøke å demme opp noe av kaoset som rår.

ANNONSE
Forrige artikkelFinnair leaser ut fly til flere flyselskap i Europa
Neste artikkelAirbus må utsette leveranser av nye A321XLR