Britisk flyselskap innstiller 1700 avganger i sommer

Foto: Hans O. Nyborg

Det britiske flyselskapet EasyJet innstiller 2 prosent av sine flygninger i sommer. Det berører reiseplanene til 180.000 kunder.

EasyJet begrunner innstillingene med utfordringer knyttet til flykontrollen over hele Europa.

I fjor ble høysesongen i Europa hardt rammet av innstillinger fordi industrien ikke hadde nok personell til å håndtere oppsvinget i reisevirksomhet etter pandemien. Det førte til kaos på en rekke flyplasser.

I år antas det at flygelederfunksjonene vil være bransjens svake punkt, ifølge advarsler fra Eurocontrol, som koordinerer flytrafikken i Europa.

EasyJet er Storbritannias største flyselskap i antall passasjerer. Ved å gjøre endringer nå unngår selskapet å måtte kansellere flygninger i siste liten, noe som vil bli både dyrere og mer brysomt for passasjerene, påpeker selskapet.

Selskapet innstiller dermed 1700 av de 90.000 flygningene som var satt opp for resten av juli og august. De fleste av flygningene var til eller fra Gatwick utenfor London.

95 prosent av passasjerene som rammes, har allerede fått endret sine billetter til alternative flygninger, opplyser EasyJet.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelCrewmedlem tatt i promillekontroll på Gardermoen
Neste artikkelMåtte evakuere passasjerene etter at kjøretøy tok fyr under flyet