Foto: Hans O. Nyborg

Det britiske flyselskapet Flybe er konkurs. Selskapet ble reddet av britiske myndigheter i januar i år da det ble gitt et lån for å sikre videre drift. På grunn av lav etterspørsel i markedet grunnet koronaviruset, var det ingen annen vei utenom å slå selskapet konkurs i natt melder BBC i dag.

I natt kom beskjeden om at selskapet er satt i administrasjon og alle funksjoner opphører å fungere som det henter i følge selskapets nettsider.

Allerede onsdag kveld kom de første tegnene på at noe var i ferd med å skje, da passasjerer som allerede var ombord i selskapets fly og skulle flys på de regionale rutene, ble bedt om å forlate flyene.

Det er nærmere 2300 som mister sine jobber som følger av konkursen i selskapet.

Selskapets ledelse har hatt en frist på seg til nå i mars med å sikre rundt 100 millioner britiske pund som ny frisk kapital. Det lykkes ikke og dermed ble det kroken på døra.

British Airline Pilots’ Association (BALPA) som representerer pilotene i flyselskapet har i en pressemelding uttrykt stor skuffelse over at den nye ledelsen i Flybe som lovet ny kapital og en sikker drift, ikke har holdt sine løfter.

Foreningen skriver at de ansatte i flyselskapet føler seg skuffet og ført bak lyset av den nye ledelsen.

“It’s frankly sickening that other airlines have gone out of their way to push Flybe over the brink, putting 2,000 people out of work. How are staff going to find new jobs in the current climate?

BALPA

Flybe ble startet opp som et flyselskap 1. november 1979 som Jersey European Airlines. Hovedbasene har vært i Birmingham, Manchester og Exeter.

I utgangspunktet har flyselskapet fløyet regionale ruter i Storbritannia, men også ruter til andre europeiske land som Spania, Italia og Nederland.

ANNONSE
Forrige artikkelERA ber på vegne av flyselskap at koronaviruset sees på som ekstraordinær hendelse
Neste artikkelNorwegian følger SAS – kutter i i flyvninger