Foto: Hans O. Nyborg

Britiske myndigheter vurderer nå hvorvidt det er mulig for myndighetene å gå inn med en finansiell redningspakke som skal gi det britiske flyselskapet Flybe en mulighet til å unngå konkurs.

Flybe som for ett år siden ble kjøpt opp og reddet av et konsortium som ble ledet av Virgin Atlantic, står nå i fare for å gå konkurs. Det kan bety at 2000 arbeidsplasser i Storbritannia kan gå med i dragsuget. Flyselskapet er det største regionale flyselskapet i Europa og står for over halvparten av innenlandsflyvningene i Storbritannia i dag.

I følge Sky News som først meldte om saken, er et advokatfirma nå satt på standby for å kunne håndtere boet til Flybe dersom konkursen blir et faktum.

Ledelsen i flyselskapet har de siste ukene forsøkt å hente inn mer kapital uten å lykkes i dette. De økonomiske tapene i selskapet skal være store i følge Sky.

Flybe har en flåte med 75 fly og flyr til 80 flyplasser i Storbritannia og Europa i dag. Britene frykter nå at dette blir den neste store konkursen innen luftfarten på et halvt år, etter at Thomas Cook gikk konkurs i september 2019.

ANNONSE
Forrige artikkelTo passasjerer døde ombord i Thai Airways-fly
Neste artikkelAir Belgium får ny frisk kapital