9.8 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Britiske myndigheter vurderer redningspakke for å unngå konkurs i Flybe

Britiske myndigheter vurderer nå hvorvidt det er mulig for myndighetene å gå inn med en finansiell redningspakke som skal gi det britiske flyselskapet Flybe en mulighet til å unngå konkurs.

Flybe som for ett år siden ble kjøpt opp og reddet av et konsortium som ble ledet av Virgin Atlantic, står nå i fare for å gå konkurs. Det kan bety at 2000 arbeidsplasser i Storbritannia kan gå med i dragsuget. Flyselskapet er det største regionale flyselskapet i Europa og står for over halvparten av innenlandsflyvningene i Storbritannia i dag.

I følge Sky News som først meldte om saken, er et advokatfirma nå satt på standby for å kunne håndtere boet til Flybe dersom konkursen blir et faktum.

Ledelsen i flyselskapet har de siste ukene forsøkt å hente inn mer kapital uten å lykkes i dette. De økonomiske tapene i selskapet skal være store i følge Sky.

Flybe har en flåte med 75 fly og flyr til 80 flyplasser i Storbritannia og Europa i dag. Britene frykter nå at dette blir den neste store konkursen innen luftfarten på et halvt år, etter at Thomas Cook gikk konkurs i september 2019.

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer