Hovedforhandlingene mellom Norsk Flyteknikerorganisasjon (NFO) og NHO Luftfart har ikke ført til enighet, dermed er det brudd i forhandlingene mellom partene. Nå skal begge parter ta turen til Riksmekleren for å se om det kan løse floken.

I følge en pressemelding fra NFO heter det at partene ikke har klart å komme til enighet i forhandlingene, noe som gjelder «medlemmers grunnleggende rettigheter».

– NFO har tatt ut brudd på bakgrunn av NHO Luftfart sine angrep på opparbeidede rettigheter og det er stor avstand mellom partene på enkelte krav, skriver leder Jan Skogseth i meldingen.

Dersom partene ikke blir enige kan det bli en streik som rammer flere av flyselskapene.

– Norsk luftfart går en utfordrende tid i møte med en varslet flyteknikermangel, og NHO Luftfart bedriver fagforeningsknusing i forhandlingene. NFO er innstilt på å finne konstruktive løsninger, men ser behov for å benytte Riksmekler i et forsøk på å komme til enighet med NHO Luftfart, legger Skogseth til i pressemeldingen.

Det skal ha vært en stor avstand mellom partene, noe som gjorde at det ikke lengre var mulig å forhandle. Begge parter skal da ha innsett at det ikke er mulig med flere samtaler ettersom avstanden er så stor dem i mellom.

– Vi må konstatere at det er en viss avstand mellom partene. Vi lykkes dessverre ikke med å komme til enighet i forhandlingene og har rett og slett behov for bistand fra Riksmekleren, sier administrerende direktør Erik Lahnstein i NHO Luftfart til E24.

ANNONSE
Forrige artikkelHåper å unngå pilotstreik hos Norwegian som rammer feriereisende
Neste artikkelBoeing bekrefter forfalskede rapporter og skjema