3 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no

Bruker portalsag til å hugge opp fly som fases ut

Selskapet Aerocircular i Belgia har fullført arbeidet med å bygge om en portalsag til å kunne brukes for å hugge opp flykropper.

Da selskapet så muligheten for at portalsagene kunne også benyttes til denne typen formål, kun ved å bygge de noe om, rant også bestillingene inn fra flyselskap som skal kvitte seg med eldre fly.

Denne uken kunne det første flyet møte sagen, et Airbus A320 fra Lufthansa, som har fløyet i tjeneste de siste årene for Germanwings. Fordelen for denne typen opphugging, er at skroget kan deles opp i flere deler, og tas vare på som reservedeler, og i noen tilfeller kan cockpitdelen brukes som simulator eller treningsobjekt skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet i Belgia skal nå også kunne tilby bruk av portalsag til å hugge opp fly i USA og i Midt-Østen hvor det har filialer.

Målet med prosjektet er at opphugging blir bærekraftig gjenbruk av flydeler, skrog og annet som en flykropp består av.

Alle foto: aerocircular

Andre nyheter

Bygger om sjelden utgave av Boeing 757

Redaksjonen

Kvitter seg med Boeing 767, Boeing 717 og CRJ-200

Redaksjonen

Forhandler videre om Thai Airways’ ønske om konkursbeskyttelse

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer