Hangar.no

Bygger om sjelden utgave av Boeing 757

Selskapet ST Engineering har startet arbeidet med å bygge om en sjelden utgave av Boeings 757. Det er en såkalt Combi-utgave som nå skal fortsette sitt aktive liv som en ren fraktmaskin.

Det ble lansert en Combi-versjon av 757-200 tilbake i 1988, men av de få eksemplarene som finnes i verden er flere blitt bygget om de senere årene til dette.

Et av selskapene om opererer fem Combi-utgaver er fraktselskapet ATI i USA.

Flyet som nå er bygget om er individ 25622 som ble bygget av Boeing i 1993 for Air Seychelles som ren passasjerutgave. I november 2011 gikk daværende eier Air Finland konkurs, og flyet ble bygget om til combi-versjon for TNT Airways.

Nå i oktober 2020 er flyet igjen bygget om og nå som ren fraktmaskin. Det er selskapet ALS i Irland som skal operere flyet når det nå overleveres fra selskapet som har bygget det om.

Som Combi-utgave kunne lyet ta 42 passasjerer bakerst i kabinen.

Flyet da det ble benyttet av Air Finland i 2005. Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Kvitter seg med Boeing 767, Boeing 717 og CRJ-200

Hans Olav Nyborg

Forhandler videre om Thai Airways’ ønske om konkursbeskyttelse

Steffen Sundt

Virgin sender siste Boeing 747 til opphugging i august

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer