1.9 C
Oslo
05/03/21
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Canada godkjenner 737 MAX for å fly igjen

Canada blir det tredje landet til å godkjenne 737 MAX-flyene for å fly igjen. Landets nye samferdselsminister godkjente mandag de endringene som er gjort i tillegg til den opplæringen pilotene skal gjennomgå.

Canada stiller som betingelse at det omstridte Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS) systemet, skal kunne deaktiveres manuelt av pilotene dersom det oppstår situasjoner.

Flyselskap i Canada kan igjen begynne å fly 737 MAX fra og med onsdag denne uken.

USA var første land ut med å godkjenne 737 MAX på nytt, noe som skjedde i november 2020. Det blir obligatorisk opplæring og trening i simulator for alle som skal fly MAX-flyene, før pilotene kan sette seg i cockpiten og fly denne versjonen av 737.

Det er ventet at EASA i Europa vil gi sin godkjennelse av 737 MAX før begynnelsen av februar.

Andre saker

Selger fem fly av ny flytype til China Eastern

Redaksjonen

United Airlines øker bestillingen for 737 MAX

Redaksjonen

Første nye 737 MAX levert til Europa på to år

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer