Canada har startet tester av 737 MAX

Foto: Hans O. Nyborg

Det kanadiske luftfartstilsynet Transport Canada har sammen med piloter fra den amerikanske flyprodusenten Boeing, startet testflyvninger av flytypen 737 MAX.

Testene utføres fra Boeing Field, King County International i Seattle, og er et steg i retning av at Boeing skal få godkjent flytypen i Canada. Det amerikanske luftfartstilsynet FAA har fullført sine testflyvninger av flytypen, og nå gjenstår det at europeiske og asiatiske myndigheter også setter i gang sine prosesser for å få flytypen ett steg nærmere å fly igjen.

Boeings 737 MAX-fly har stått på bakken med flyforbud siden mars 2019, etter at to fly av denne typen havarerte med kort mellomrom og hvor tilsammen 346 personer har omkommet.

FAA har signalisert at MAX-flyene kan få sin godkjennelse nærmere slutten av dette året, noe som betyr at flyselskap kan starte å benytte flytypen i USA i løpet av første kvartal 2021. Canada håper å kunne følge tett på dette, dersom de velger å godkjenne flytypens nye programvare og endringer på flytypens konstruksjon.

I følge RTE har luftfartstilsynet i canada satt strenge restriksjoner for de ansatte som deltar i testene i USA, i forhold til at de skal isoleres hele veien, og ha minimum med kontakt med andre ansatte i Boeing, eller personer de måtte møte på hoteller samt på reise mellom landene.

ANNONSE
Forrige artikkelBusselskap starter opp flyselskap i Brasil
Neste artikkelLanserte jumbojet med eget munnbind