Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Canada har startet tester av 737 MAX

Det kanadiske luftfartstilsynet Transport Canada har sammen med piloter fra den amerikanske flyprodusenten Boeing, startet testflyvninger av flytypen 737 MAX.

Testene utføres fra Boeing Field, King County International i Seattle, og er et steg i retning av at Boeing skal få godkjent flytypen i Canada. Det amerikanske luftfartstilsynet FAA har fullført sine testflyvninger av flytypen, og nå gjenstår det at europeiske og asiatiske myndigheter også setter i gang sine prosesser for å få flytypen ett steg nærmere å fly igjen.

Boeings 737 MAX-fly har stått på bakken med flyforbud siden mars 2019, etter at to fly av denne typen havarerte med kort mellomrom og hvor tilsammen 346 personer har omkommet.

FAA har signalisert at MAX-flyene kan få sin godkjennelse nærmere slutten av dette året, noe som betyr at flyselskap kan starte å benytte flytypen i USA i løpet av første kvartal 2021. Canada håper å kunne følge tett på dette, dersom de velger å godkjenne flytypens nye programvare og endringer på flytypens konstruksjon.

I følge RTE har luftfartstilsynet i canada satt strenge restriksjoner for de ansatte som deltar i testene i USA, i forhold til at de skal isoleres hele veien, og ha minimum med kontakt med andre ansatte i Boeing, eller personer de måtte møte på hoteller samt på reise mellom landene.

Andre nyheter

Boeing utsetter leveransen av første 777-X til 2023

Redaksjonen

Kinesiske flyselskap har kansellert over 100 Airbus og Boeing-fly…

Redaksjonen

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer