1 C
Oslo
20/01/21
Hangar.no

Cargolux lanserte egen retro-farget jumbojet

Fraktselskapet Cargolux har dekorert en av sine Boeing 747-400F i selskapets farger og logo fra 1970-tallet. Det er bruken av flytypen Canadair CL-44 som i sin tid hadde denne dekoren som selskapet nå har påført en av sine jumboer.

Cargolux mottok sitt første Boeing 747 i 1979, men aldri med de fargene eller dekoren som nå er påført dette flyet.

Årsaken til at selskapet har dekorert dette flyet er at det i år er 50 år siden selskapet startet opp sine flyvninger med frakt fra Luxembourg. Selskapet ble i 1970 startet opp av flyselskapet Luxair i samarbeide med Loftleiðir Icelandic på Island.

På 1980-tallet kom Lufthansa inn på eiersiden i selskapet, mens i 2011 ble det Qatar Airways som kjøpte seg opp i selskapet.

Cargolux har en flåte på 28 fly og flyr til 90 destinasjoner med frakt.

Andre nyheter

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Thai Airways har kapital til drift i fire måneder til

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer