777-9

Flyprodusenten Boeing må nok en gang se at et flyselskap velger å utsette mottak av den nye versjonen av langdistanseflyet 777X. Flyselskapets styre har bestemt at de 21 Boeing 777-9 som etter planen skulle ha blitt levert fra neste år av, og ble utsatt til sommeren 2022, nå blir ytterligere utsatt.

Flyselskapet har bedt Boeing utsette leveransen til etter 2025 en gang.

I følge ExecutiveTraveller er det ikke snakk om å kansellere bestillingen på de 21 flyene, men en utsettelse av at disse blir levert før 2025.

Cathay Pacific skal etter planen presentere en helt ny førsteklasse med suiter ombord i sine 777-9, og har promotert både flytypen og de nye suitene godt overfor sine passasjerer i tiden før koronaviruset slo til.

Boeing er allerede på etterskudd med sin 777-X, og er nå nærmere to år etter opprinnelig plan for leveranse av det første flyet. Det er i dag fire testfly som benyttes i sertifiseringsprogrammet for den nye utgaven av langdistanseflyet.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no