Hangar.no
777-9

Cathay Pacific utsetter den nye 777-9

Flyprodusenten Boeing må nok en gang se at et flyselskap velger å utsette mottak av den nye versjonen av langdistanseflyet 777X. Flyselskapets styre har bestemt at de 21 Boeing 777-9 som etter planen skulle ha blitt levert fra neste år av, og ble utsatt til sommeren 2022, nå blir ytterligere utsatt.

Flyselskapet har bedt Boeing utsette leveransen til etter 2025 en gang.

I følge ExecutiveTraveller er det ikke snakk om å kansellere bestillingen på de 21 flyene, men en utsettelse av at disse blir levert før 2025.

Cathay Pacific skal etter planen presentere en helt ny førsteklasse med suiter ombord i sine 777-9, og har promotert både flytypen og de nye suitene godt overfor sine passasjerer i tiden før koronaviruset slo til.

Boeing er allerede på etterskudd med sin 777-X, og er nå nærmere to år etter opprinnelig plan for leveranse av det første flyet. Det er i dag fire testfly som benyttes i sertifiseringsprogrammet for den nye utgaven av langdistanseflyet.

Andre nyheter

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Irsk selskap starter arbeidet med å bygge om Airbus A330 til fraktfly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer