Hangar.no
Boeing 737 MAX - Foto: Hans O. Nyborg

CDB Leasing kansellerer 29 MAX fly hos Boeing

CDB Aviation Leasing har valgt å kansellere 29 av sine 737 MAX-fly i bestilling hos Boeing. Kanselleringen kommer bare tre dager etter at leasingselskapet GECAS kansellerte en avtale på 69 MAX-fly. Tidligere i april måned kansellerte også leasingselskapet Avolon 75 slike fly.

CDB har i tillegg til å kansellere bestillingen også utsatt leveransen av 20 MAX-fly som gjenstår fra en annen bestilling hos Boeing. Disse flyene skal nå utsettes med leveranse fra 2024 til 2026.

Det er også bare fem dager siden flyselskapet GOL valgte å kansellere sin bestilling på 34 MAX-fly hos Boeing.

Kanselleringene kommer som følger av at koronakrisen setter flyselskap i tøffe økonomiske situasjoner. Leasingselskapene mottar for tiden flere kansellerte avtaler fra flyselskap verden over, som ikke trenger å lengre få levert nye MAX-fly, før markedet tar seg opp, melder FlightGlobal.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer