Foto: Hans Olav Nyborg

Alle flyreiser med charterselskapene Ving, TUI og Apollo er kansellert til og med 20. august i år. Charterselskapene har ikke sett at de har andre valg enn å følge norske reiseråd, og innstiller dermed alle reiser frem til denne datoen.

I følge E24 kommer kanselleringene etter at myndighetene i Norge sist fredag, kom med reiseråd som fraråder utenlandsreiser frem til 20. august.

TUI skriver på sine nettsider i dag:

Den 15. mai 2020 videreførte UD reiserådet av 14. mars som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 20. august. Vi følger alltid UDs reiseråd, og dette medfører at vi stopper alle våre reiser frem til 20. august. 

E24 melder at det er rundt 62.000 nordmenn som blir direkte berørt av at selskapene stiller inn sine turer nå. Hvilke konsekvenser kanselleringene får for flyselskapene til reiseselskapene er enda ikke klarlagt.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no