12.6 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Condor i Tyskland får statsgaranti på 360 millioner euro

Det tyske flyselskapet Condor Airlines som er eid med halvparten av aksjene av det britiske reiseselskapet Thomas Cook, har lykkes med å hente ut en statsgaranti for videre drift.

Selskapet sto i fare for å måtte gå konkurs uten penger inn i kassen, fra den tyske stat. Selskapet søkte om å få statlig garanti kort tid etter konkursen i Thomas Cook, og i går svarte den tyske regjeringen med å gi et statsgarantert lån på 360 millioner euro.

Det er i følge Condor nok penger til å drifte selskapet de neste seks månedene, mens det river seg løs fra Thomas Cook. For tyske myndigheter var det viktig at det nå ikke kom enda en konkurs innen luftfarten, etter fallet til Air Berlin i 2017, og at 5000 ansatte skulle bli stående arbeidsledige.

Det er den kommende vinteren hvor etterspørsel er lavere enn i sommersesongen, som gjør at Condor trenger ekstra med finanser for å komme vel igjennom de neste månedene.

Hva som skjer videre med selskapet er enda ikke klart. Flere tyske aviser mener Condor kun har utsatt en mulig konkurs med seks måneder.

Andre nyheter

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Hans Olav Nyborg

Bloomberg: Legger ned AirAsia i Japan

Hans Olav Nyborg

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer