1.3 C
Oslo
22/01/21
Hangar.no
SAS Convair på 1960-tallet - tilsvarende fly som styrtet i USA.

Convair-fly styrtet under landing – Startet karrièren hos SAS i 1957

Et Convair CV-440 fraktfly styrtet under landing på flyplassen i Toledo i USA onsdag formiddag norsk tid.

N24DR ble bygget for SAS i 1957 og fløy frem til 1969 som OY-KPD. Etter dette har flyet også noen år i tjeneste for Linjeflyg som SE-CCV før det har fløyet for en lang rekke operatører i USA frem til det ble kjøpt av fraktselskapet Ferreteria i 1999.

En ansatt ved flyplassen i Toledo sier til Charlotte Observer at fraktflyet styrtet da det nærmet seg flyplassen og braste i flammer da det traff flere kjøretøy på bakken.

NTSB sier at flyulykken skjedde rundt klokka 15 rett øst for Toledo Express Airport, hvor flyet styrtet inn i et et bilverksted ved Ohio Turnpike.

Vrakgodset etter flyet skal være spredt over et stort område. Det befant seg to personer ombord. Det er uklart om noen overlevde ulykken.

SAS Convair (Foto: SAS Museet)

Andre nyheter

Mistenker feil på autothrottle-systemet etter at 737 styrtet i Indonesia

Redaksjonen

West Atlantic 737 fikk skader etter hard landing

Redaksjonen

Prototype havnet i snøen etter bremsetest på rullebane i Russland

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer