Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet CSA Czech Airlines er konkurs. Selskapet har sammen med moderselskapet Smartwings hatt beskyttelse mot sine kreditorer siden august 2020.

Nå har en domstol i byen Praha erklært selskapet for konkurs etter at det ikke har lykkes selskapet å hente inn mer kapital eller komme til enighet med sine kreditorer. I følge avisen Peak.cz i Tsjekkia har nå kreditorer to måneder på seg til å registrere sine krav mot konkursboet.

Det er først i juni at det vil bli tatt en avgjørelse på om selskapet har en fremtid eller ikke. Først skal all gjelden gjennomgås og så må retten ta stilling til om det skal selges ut verdier for å dekke kravene som er kommet inn, og som vil komme de neste to månedene.

CSA skylder over 68 millioner euro, som blant annet er en stor andel av flybilletter som ikke er tilbakebetalt som følger av at flyvninger er kansellert det siste året.

Så langt er det registrert 266 kreditorer siste halve året, og rundt 230.000 passasjerer som har registrert sine krav om tilbakebetaling av flybilletter. Retten skal de neste ukene avgjøre om alle flyvninger nå stanses i påvente av behandlingen av konkursen i juni måned heter det.

Konkursen gjelder kun for flyselskapet CSA og ikke for moderselskapet Smartwings.

ANNONSE
Forrige artikkelWiderøe Ground Handling med ny Wizzair-avtale
Neste artikkelSelger to Boeing 767 og leier de tilbake som fraktfly