Hangar.no

Cyprus får nye millioner i kassen

Foto: Hangar.no

Den kypriotiske regjeringen gikk i går inn for å tilføre det skadeskutte flyselskapet Cyprus Airways en kapitaltilførsel på 5 millioner euro, et beløp som skal fungere som en krisehåndtering.

Offisielt vil beløpet bli en kompensasjon for tap flyselskapet har lidd under forbudet mot å fly over tyrkisk luftrom. Beløpet skal tilsvare de ekstra utgiftene selskapet har hatt med ekstra drivstoff for å fly rundt luftrommet til Tyrkia.

Flyselskapet mottok også i 2011 et beløp på rundt 20 millioner euro med samme begrunnelse, noe som den gang skulle dekke perioden 2004 til 2010.

I følge Cyprus Mail gis de 5 millioner euro som i går ble gitt av myndighetene på den betingelse at Cyprus Airways åpner sine regnskapsbøker for statens revisorer, og at de ikke viser noen tukling eller avvik innen økonomien i selskapet.

Selskapet arbeider nå med å skaffe til veie ny frisk kapital på rundt 45 millioner euro, blant annet ved et salg av deler av statens andel av aksjene.

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Redaksjonen

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer