10.7 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto: Forsvaret

Da situasjonen var kritisk ble ambulansen med pasient i fraktet med Hercules-fly

Det er ikke ofte det skjer, men Luftforsvaret har ved enkelte tilfeller fraktet både ambulanse og pasient med ett av sine Hercules-fly.

Da det ble kritisk for en pasient i Tromsø i slutten av januar, hastet det å komme seg til Oslo og Rikshospitalet. På grunn av at pasienten lå i koma var valget for sykehuset å rekvirere Forsvaret som stilte med ett av Hercules-flyene.

Ambulansen med helsepersonell og pasienten ble dermed kjørt inn i Hercules og fløyet til Oslo.

– Vi fløy fra Oslo til Tromsø for dette oppdraget, og et slikt oppdrag pleier å trumfe alt annet. Vi blir prioritert i luftrommet på slike oppdrag, noe som gjør at vi kan komme oss raskt fra A til B og forhåpentligvis unngå komplikasjoner på pasienten i lufta. På UNN var de godt preppet så vi kom oss raskt avgårde til Rikshospitalet forteller fartøysjefen på Hercules-flyet til Avisa Nordland som først omtalte saken.

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer