-2.6 C
Oslo
08/03/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Danske myndigheter har innført stans i alle flyvninger fra Dubai til København. Transportministeriet i Danmark skriver i en pressemelding at det er mistanke om at de påkrevde covid-19 testene passasjerene må ha med seg når de ankommer Danmark, er falske eller ikke pålitelig.

PRESSEMELDING: For å begrense nye mutasjoner av coronavirus ble det fra 9. januar et krav om å fly til Danmark at alle passasjerer har en ny negativ test for COVID-19 eller bevis på at de nylig har hatt sykdommen. På denne måten minimeres risikoen for at smittede passasjerer kommer direkte inn i samfunnet. Etter en forespørsel til Utenriksdepartementet har det imidlertid oppstått mistanke om at testene som kan oppnås før de forlater Dubai ikke er pålitelige. – Vi har sett tidligere, mutasjoner kommer inn via Dubai, og vi kan ikke se bort fra en slik mistanke. Derfor vil alle passasjerflyvninger fra De forente arabiske emirater bli suspendert i fem dager til det har vært mulig å undersøke saken grundig og sikre at den negative testen som kreves faktisk er en reell test som er utført ordentlig, sier ministeren. av transport Benny Engelbrecht. Flyforbudet gjelder fra i kveld og foreløpig i fem dager, til danske myndigheter er sikre på at testene som blir gjort ikke vil være slurvete og at falske tester ikke kan kjøpes.

Det er flyselskapet Emirates som i første omgang blir rammet av et flyforbud inn til Danmark den neste uken. Dermed er flyvningene til Danmark fra Dubai nå kansellert frem til mandag, mens selskapet ikke har flyvninger på tirsdag i henhold til ruteprogrammet.

Danske myndigheter har gitt klar beskjed at de passasjerer som nå rammes av flyforbudet, enten må vente til dette oppheves med å reise, eller komme seg til Danmark via andre flyplasser, hvor en covid-19 test kan tas og som er pålitelig.

Andre saker

Kun litt over 60.000 reisende med Norwegian i februar – 8 fly i trafikk

Redaksjonen

TUI lanserer Thailand og Mexico fra Oslo kommende vinter

Redaksjonen

Bekrefter at MAX-flyene forsvinner fra flåten

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer