Kastrup - Foto: Hans O. Nyborg

Danske myndigheter skal fjerne moms på flyvninger innenriks, det er bare ett problem. Ingen flyselskap som i dag flyr innenriksruter i vårt naboland, betaler momsen i utgangspunktet. Det melder den danske kringkasteren DR.

– Ved å innføre nullmoms på innenlandsflyvninger unngår man at danske flyselskaper må gi opp å overta innenlandsruter på grunn av momsreglene, heter det i et skriftlig sitat fra skatteminister Jeppe Bruus, skriver medieselskapet.

Den danske regjeringen ønsker å gjøre det lettere for mindre flyplasser i landet å få stabil rutetrafikk, uten at fjerningen av moms vil ha noen effekt.

– Det virker helt absurd å gå ut og si at man vil avskaffe en moms som ingen betaler på forhånd. Er det 1. april?, spør Enhedslistens klimaordfører Søren Egge Rasmussen til DR.

Den danske samferdselsministeren har liten tro på at fjerningen av moms vil ha noen effekt.

– Hvis det går slik jeg tror, kan resultatet bli en ekstra rute fra Esbjerg til København. Ellers er vi godt dekket. Vi ønsker ikke å øke et volum av flyvninger, vi ønsker bedre konkurranse, sier samferdselsminister Thomas Danielsen til DR.

ANNONSE
Forrige artikkelPolitiet måtte hente med seg mann som spøkte om bombe på fly
Neste artikkelInnlandsreisende i Sverige fortsetter å falle, ned 6 prosent