Hangar.no
Foto: Danske flyvåpen

Dansk F-16 avviste Russere med dannebrogen i stor skala

Det danske Flyvåbnet avviste et russisk overvåkningsfly, ved hjelp av et F-16 som er malt i danskenes stolthet, Dannebrogen, det danske flagget.

På Facebook-sidene til det danske Flyvåben skrives det at det var et russisk IL20M som 30. september fløy på grensen til det danske luftrom. Flyet som kalles COOT-A i NATO kom aldri inn i dansk luftrom, men danskene sendte en F-16 malt i det danske flagget for å gi en høflig beskjed om at flyet er nærme luftrommet til Danmark og at det beste er at det russiske flyet endrer kurs.

Det er første gangen i følge Forsvaret at en har klart å få så gode og tydelige bilder av det russiske flyet.

Flyvevåbenet skriver på Facebook;

Flyvningen var en rutineopgave for afvisningsberedskabet, men det er sjældent, vi får så flotte billeder, så dem skal I også have.

Andre nyheter

Norwegian dropper MAX-flyene frem til neste sommer

Hans Olav Nyborg

Israelsk selskap merker etterspørsel etter fraktversjon av 737-800

Hans Olav Nyborg

Wizz Air starter innenriks i Norge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer