14.3 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no
Foto: Billund

Dansk flyplass måtte beklage feil navn på ukrainsk hovedstad

Den danske flyplassen i Billund har sendt et brev til den ukrainske ambassaden i Danmark, der beklager flyplassen at de har benytte feil navn på hovedstaden i Ukraina.

I brevet går det frem at flyplassen ved oppstarte av en ny rute med Wizz Air fra Billund til Ukraina ble benyttet navnet Kiev på alle informasjonstavler og innsjekkingsskranker før avgang. Det er den ukrainske ambassadøren som i et brev 6. mars i år ba flyplassen benytte det riktige navnet på hovedstaden, slik det skal skrives på engelsk, Kyiv.

Ukrainske myndigheter har satt i gang en kampanje for å få utenlandske medier og luftfart til å bruke den korrekte stavemåten på engelsk. Under #KyivNotKiev er håpet at dette skal endre seg melder nettavisen Ukrinform i dag.

Andre nyheter

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

Ber norske myndigheter om hjelp – Kommer ikke gjennom vinteren uten

Hans Olav Nyborg

Widerøe flytter alt av vedlikehold hjem til Norge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer