Hangar.no

Dansk flyselskap sparker 90 prosent av de ansatte i Danmark

Det danske charter og wet-lease selskapet JetTime har måtte gå til drastiske steg å gi nær 90 prosent av de ansatte i Danmark sparken. I følge Danmarks Radio er 313 av 342 ansatte nå sagt opp, altså ni av ti medarbeidere.

Det var en e-post som torsdag midt på dagen ble sendt ut til alle ansatte som informerte om oppsigelsene.

-Det er trist for oss alle sammen, vi beklager dette på det sterkeste. Dette er noe av det tristeste vi har opplevd i vår 15 år lange historie i JetTime sier administrerende direktør Jørgen Holme til DR.dk.

Hver sommer står selskapet for frakt av rundt 400.000 dansker, nordmenn, finner og svensker til feriedestinasjoner i Spania og Hellas, på oppdrag for flyselskap og reiseselskap som TUI.

De ansatte som har fått sparken er alt fra piloter, kabinansatte, mekanikere og bakkepersonell. I følge DR er ikke oppsigelsene gjort blant de 57 ansatte selskapet har i Finland.

Selskapet sier de har mistet opp mot 800 millioner danske kroner i inntjening de siste månedene på grunn av koronaviruset, flyforbud og ødelagt sesong.

Danske politikere har varslet at det kommer en økonomisk hjelpepakke for luftfarten som vil tilsvare rundt 260 millioner danske kroner.

Andre nyheter

Wizz Air lanserer nye ruter fra Oslo i mai

Redaksjonen

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer