Kastrup - Foto: Hans O. Nyborg

På grunn av den danske regjeringens reisebegrensninger har reisebransjen i Danmark blitt mer eller mindre de facto tvangsstengt i over et år. Dette har ført til en omsetningsnedgang på totalt 85-90% og tap av mer enn 60% av bransjens arbeidsplasser, skriver Den danske reisebyråforeningen i en pressemelding.

I meldingen heter det at det er både bedring når det gjelder infeksjonsrater, positive prosentandeler og antall innleggelser i Danmark er synkende. Testing og infeksjonsdeteksjonsarbeid er også godt på vei. DRF melder at det for hver dag blir flere og flere danskere som blir vaksinert. Danmark skal også ta i bruk de digitale koronapassene som snart vil se dagens lys.

Reisebransjen i Danmark har på samme måte som i Norge lenge krevd en plan og en dato for gjenåpning av grensene, men det er fortsatt ingen kunngjøringer om åpningsdatoen, enn si hvilke land som åpnes for reiser til. 

Både for industriens skyld og for de mange danskene som på dette tidspunktet er usikre på hvor og hvordan de skal tilbringe ferien, må det nå, helst denne uken, kunngjøres hvor i verden du kan reise til i sommer heter det i pressemeldingen fra DRF.

I rammeavtalen 22. mars 2021 om gjenåpning av Danmark heter det “at regjeringen arbeider for å muliggjøre reise med Koronapass og smitteforebyggende tiltak …”. 

Derfor forventer bransjen at danskenes utenlandsreiser vil bli åpnet i løpet av mai 2021, etter at personer i risikogrupper, og personer over 50 år har blitt vaksinert, samt at de digitale koronapass forventes implementert.

Turoperatører i Danmark (RiD) og den danske reisebyråforeningen (DRF) har kommet med konkrete forslaget om hvordan en slik åpning kan gjennomføres. Det gjelder en kontrollert grenseåpning av reiser, i utgangspunktet innen EU. Forslaget kan også overføres med modifikasjoner for å reise til en rekke land utenfor EU. 

Reisebransjen i Danmark skriver at de ser frem til en klar kunngjøring nå om den etterlengtede gjenåpningen av utenlandsreiser.

ANNONSE
Forrige artikkelFlyr må kanskje revurdere oppstarten
Neste artikkelSiste: PIA får fly til EU og EØS igjen