Foto: Hans O. Nyborg

Thomas Cook Northern Europe har denne uken inngått en avtale med konkursforvalteren av konkursen i Thomas Cook, og overtatt det danske flyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Det var ikke danske myndigheter og Transportstyrelsen klar over, når avisen Dagens Næringsliv tar kontakt i forbindelse med en artikkel fredag.

-At den nordiske ledelsen viderefører virksomheten i Thomas Cook Northern Europe og har overtatt Thomas Cook Airlines Scandinavia, er faktisk ny informasjon for oss. Vi må be om litt tid til å forholde oss til det, forteller en talsmann for myndighetene til avisen.

Transportstyrelsen i Danmark skriver ellers på sine nettsider at de følger den nordike delen av Thomas Cook tett:

Thomas Cook Airlines Scandinavia indstillede mandag flytrafikken midlertidigt og genoptog flyvningerne tirsdag morgen den 24. september. Man må dog forvente enkelte driftsforstyrrelser de næste dage. Styrelsen vil følge udviklingen i det skandinaviske datterselskab Thomas Cook Airlines Scandinavia tæt.

DN skriver også at det er flere selskaper som er klare for å by på den nordiske delen av Thomas Cook, men at denne prosessen er vanskelig grunnet store gjeldsforpliktelser til det konkursrammede konsernet.

ANNONSE