13.3 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Danske myndigheter var ikke klar over at Thomas Cook Scandinavia er videreført

Thomas Cook Northern Europe har denne uken inngått en avtale med konkursforvalteren av konkursen i Thomas Cook, og overtatt det danske flyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Det var ikke danske myndigheter og Transportstyrelsen klar over, når avisen Dagens Næringsliv tar kontakt i forbindelse med en artikkel fredag.

-At den nordiske ledelsen viderefører virksomheten i Thomas Cook Northern Europe og har overtatt Thomas Cook Airlines Scandinavia, er faktisk ny informasjon for oss. Vi må be om litt tid til å forholde oss til det, forteller en talsmann for myndighetene til avisen.

Transportstyrelsen i Danmark skriver ellers på sine nettsider at de følger den nordike delen av Thomas Cook tett:

Thomas Cook Airlines Scandinavia indstillede mandag flytrafikken midlertidigt og genoptog flyvningerne tirsdag morgen den 24. september. Man må dog forvente enkelte driftsforstyrrelser de næste dage. Styrelsen vil følge udviklingen i det skandinaviske datterselskab Thomas Cook Airlines Scandinavia tæt.

DN skriver også at det er flere selskaper som er klare for å by på den nordiske delen av Thomas Cook, men at denne prosessen er vanskelig grunnet store gjeldsforpliktelser til det konkursrammede konsernet.

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer