14.5 C
Oslo
20/09/20
Hangar.no

Dansker truer med aksjoner overfor Ryanair

Den danske fagforeningen 3F truer det irske flyselskapet med aksjoner hvis selskapet ikke endrer ansettelsesvilkår for ansatte ved sin nye base i Billund.

Den nye basen til Ryanair åpner 23 mars og skal ha rundt 100 ansatte, men disse får egne vilkår som i følge fagforeningen er svært ulike de ansatt ved flyplassen og et hån mot ansatte i Danmark.

3F sier det er uaktuelt å godta slike arbeidsvilkår for ansatte ved en danske flyplass. Ryanair har avvist å sette seg ned ved forhandlingsbordet og komme fram til en avtale som er i tråd med resten av de ansatte ved flyplassen.

Fagforeningen sier at ansatte ved andre danske flyplasser hvor Ryanair flyr, vil støtte aksjoner og blokade av selskapet, hvis det skulle gå så langt.

Andre nyheter

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Ålesund slår Molde i økt trafikk

Hans Olav Nyborg

Svak oppgang for Rygge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer