12.9 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no

Dårlig nytt for flyselskap med Boeing 787 Dreamlinere

Flymotorprodusenten Rolls Royce har nettopp gitt flyselskap som flyr med Boeing 787 Dreamlinere en dårlig nyhet. Ikke før produsenten har nær fullført deler av utbytting av deler og motorer til aktive fly, ber produsenten om mer tid for å få orden på de mange tekniske problemene.

Det er motortypen Trent 1000, en type også Norwegian bruker på sine Dreamlinere, som skaper hodebry for produsenten. På verdensbasis står nå 35 Boeing 787 Dreamlinere på bakken med sprekkdannelse og korrosjon i viftebladene på motorene som slett ikke er gamle.

Rolls Royce har hatt store utfordringer med å finne hvorfor bladene så raskt får korrosjon og årsaken til at det blir sprekkdannelser i motorer som knapt er mellom ett og fem år gamle.

Produsenten har byttet blader og deler av motorene, samt på noen fly hele motoren i tur og orden. Nå er håpet at det kun er ti fly på bakken når vi skriver januar 2020. Produsenten har levert motorer til over 400 kunder på verdensbasis.

Hvor lang tid Rolls Royce trenger for å finne en løsning på problemene har produsenten enda ikke gjort kjent.

Andre nyheter

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Airbus lanserer planer for nullutslipps-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer