Dårlig nytt for flyselskapene – 81 prosent skal ha Norgesferie

Foto: Hans O. Nyborg

Både SAS, Norwegian og Widerøe opplever en større etterspørsel etter flyreiser nå, men de store hordene uteblir allikevel. Nå viser en spørreundersøkelse fra Opinion at hele 81 prosent av den norske befolkningen velger seg ferie i eget land i 2021. Det er dårlig nytt for flyselskapene som nå hadde håpet på massene som skulle kaste seg over billettene.

Denne uken sier 81 prosent av befolkningen at sommerferien kun blir i Norge. Kun 8 prosent sier nei til dette. Resten vet ikke eller svarer ikke relevant. Andelen som kun blir i Norge, har falt med 4 prosentpoeng fra forrige uke.

– Det at grensene til Europa åpnes opp har skapt mer usikkerhet rundt folks ferieplaner. Likevel tar det store flertallet Norgesferie, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Nordmenns sommerferieplaner har endret seg lite det siste halvåret. Årets ferie ligner også på i fjor. I gjennomsnitt sier 83 prosent i juni at det kun blir Norgeferie, mot 86 prosent på samme tid i fjor.

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land frem til 10. august 2021, men det er gjort unntak for land og regioner i Norden og Europa med lav smittespredning, hvor reiserådet også oppheves 5. juli. 

Ja til vaksinepass

Norsk koronamonitor har også spurt 11.500 nordmenn om de synes at de fullvaksinerte bør få et vaksinepass eller koronasertifikat med fordeler, slik som å reise karantenefritt, gå på kino, sportsarrangement eller utesteder.

I juni sier mer enn seks av ti nordmenn ja (64 %). En av fem sier nei (21 %). Resten svarer vet ikke. Andelen som sier ja er stabil over tid, men har økt svakt siste tre månedene.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Skal bygge om Airbus A380
Neste artikkelVil hente ut ytterligere 20 Boeing 767 etter stor etterspørsel