Hangar.no
Foto: Twitter

Dash 8 styrtet på flyplass i Somalia

Alle tre ombord overlevde da et Dash 8 Q400 fraktfly styrtet under landing på Beledweyne-Ugas-flyplassen i Somalia tirsdag.

Det var under landing at flyet skal ha truffet hauger av sand og jord som var gravd ut i forbindelse med en utvidelse av rullebanen, og lagt ved enden av rullebanen.

Flyet skal ha kollidert med en av disse sandhaugene og deretter endt opp i et flammehav. Til alt hell klarte de tre som var ombord i flyet å komme seg ut av vraket. Lokale medier melder at det skal ha vært et esel som løp over rullebanen, og pilotene forsøkte å få flyet vekk fra det som kunne blitt et sammenstøt med dyret.

Flyet ble operert av selskapet BlueBird Aviation og er bygget i 2001.

Tidligere SAS-fly

Flyet ble i sin tid levert til SAS som OY-KCB og operert av selskapet mellom 2000 og 2009. Flyet har også hatt registrering LN-RDQ og SE-LSM da det fløy for Nord-Flyg i Sverige.

LN-RDQ i SAS-farger 2002 – FOTO: HANS OLAV NYBORG

Andre nyheter

Domstol krever havarirapport innen 45 dager

Hans Olav Nyborg

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer