14.3 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no
Foto: Twitter

Dash 8 totalvrak etter å ha sklidd av rullebane

Et Dash 8 Q400 fly fra flyselskapet Biman Bangladesh er totalvrak etter at flyet skled av rullebanen i Yangon i Myanmar onsdag 8. mai.

Flyet hadde med seg 29 passasjerer og et mannskap på fire. 19 av de som var ombord måtte på sykehus med forskjellig grad av skader. Det er fortsatt ikke kjent hva som var årsaken til at flyet havarerte, men det skal ha vært kraftig regn og vind i det aktuelle området da flyet landet.

Da flyet skled av rullebanen knakk understellet på flyet før selve flykroppen brakk i tre deler. Vingen ble kuttet delvis av og propellene helt ødelagt. Selskapet tror ikke det er mulig å redde flyet som nok er totalvrak heter det i en uttalelse til lokale medier.

S2-AGQ, ble levert til selskapet som et leiefly fra Smart Airlines i april 2015. Det ble levert nytt til Smart Airlines i Egypt i 2011. Dash 8 maskinen er selskapets eneste fly.

Biman opererer kun tre slike Dash 8 på kortere ruter.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer